מנוסות? מכירות? עוד לא? תצטרפו אלינו!
פייתון (Python) היא שפת תכנות מונחית עצמים רבת עוצמה, בעלת שימושים רבים ונפוצה מאוד בכמעט כל פלטפורמה שקיימת. פייתון נחשבת ל"שפה עילית" - היא מושתתת על יסודות משפת C, הרעיון המקורי של פייתון, הוא לפשט קונספטים מורכבים משפות תכנות אחרות, להפוך את תחביר השפה לקריא ואינטואיטיבי יותר ולאפשר למפתחים ליצור תכניות מורכבות בזמן פיתוח קצר יחסית תוך שימוש בפחות שורות קוד.
קחו דוגמא, עבור החלפת משתנים כבר לא צריך משתנה עזר, או טריקים עם חיסור וחיבור (זוכרות את זה?) זה אפשרי בשורת קוד אחת פשוטה וקצרה:
a,b = b,a
זהו!
מדהים לאן אפשר להגיע עם תחביב!
השפה פותחה ע"י מפתח הולנדי בשם גווידו ואן רוסום בשנת 1989 בתור "פרויקט צד"! במרוצת השנים השפה צברה קהילת משתמשים עצומה ונלהבת…
מקור השם, למקרה שתהיתם:
פיתון זהו סוג של נחש לא ארסי, החונק את טרפו למוות.
אבל לא על שמו נקראה השפה, פייתון נקראת על שם התכנית הבריטית "הקרקס המעופף של מונטי פייתון" שהייתה כנראה מאוד חביבה על המייסד.
בקיצור, כמה תחביבים שהפכו לשפת פייתון, שהיא לא פחות מ:
אחת השפות הפופולריות והאהובות בקרב מתכנתים!
מצד אחת, התחביר של השפה קריא ואינטואיטיבי, וזה מה שהופך אותה לשפה המומלצת ביותר למתחילים.
אבל, אל תתנו לזה להטעות אתכם. מדובר בשפה חזקה מאוד בעלת יכולות חישוביות מטורפות והיא נחשבת כיום לכלי חובה בתחומי ה-big data, data science ובינה מלאכותית, תחומים הדורשים ביצוע ניתוחים וחישובים מהירים על כמויות עצומות של מידע.
פייתון נחשבת ל-"General Purpose Language" שניתן ליצור איתה כמעט כל דבר, מפיתוח אתרים, אלגוריתמים למכוניות אוטונומיות ואפילו משחקי מחשב.
עוד כמה יתרונות
שפת פייתון היא פרויקט קוד פתוח כך שכל אחד יכול לתרום ולשפר אותה. מאחורי Python עומדת קהילה גדולה ומאוד פעילה. זה אומר שיש המון חומר בנושא וקל מאוד למצוא עזרה. יתרון נוסף של קהילה פעילה כזאת הוא מאגר ספריות עצום המשדרג את היכולות של השפה ומאפשר פונקציונליות רבה במגוון עצום של תחומים. בנוסף לכך, כחלק מהיותה פרויקט קוד פתוח הנהנית מקהילה פעילה, קיימים מאגרים של אלפי ספריות נוספות שמפתחים שונים מסביב לעולם פיתחו ותרמו לטובת הכלל. אם יש משהו שאתם מנסים לעשות, סביר שמישהו כבר פיתח ספרייה בשביל זה.
בנוסף,
בפיתון אין שלב קומפילציה נפרד! המסלול של כתיבת קוד-בדיקות-דיבוג הוא מהיר ונוח. דיבוג תכניות פייתון הוא קל: באגים לעולם לא יגרמו לשגיאת סגמנטציה, אלא מנוהלים על ידי מערכת זריקת שגיאות קלה לתפעול.
הזחה - מכירות את המושג?
אחד המאפיינים הבולטים בתחביר השפה הוא השימוש בהזחה להגדרת בלוקים של קוד, ללא שימוש בסוגריים (מסולסלות {}) או במילים שמורות לצורך כך, כמו ברוב השפות הנפוצות.
הזחה - זיח, למי שלא מכירה, זו הרחקה של שורה כתובה מהשוליים. הרבה מגדירים את זה כ"עימוד" אבל למעשה זיח זו הגדרה הרבה יותר מתאימה (ותתפלאו לשמוע כמה אנשים לא מכירים את המילה וישמחו ללמוד אותה :)
טוב זה די ברור שאני אחת מהמשתמשות הנלהבות של פייתון, אני אוהבת את החופש שהיא מאפשרת בלי להסתבך עם בעיות זניחות של מקום, זיכרון והגדרת משתנים… (הם לא באמת זניחות אבל אחרי שהתרגלתי ללוקסוס של פייתון קשה לחזור להתעסק בזה)
לכן אני ממש להוטה ללמוד כל דבר חדש בנושא!
אתן מוזמנות להצטרף לעקוב אחר פורום זה, להעלות שאלות משאלות, רעיונות, דיונים, טריקים ופטנטים... בקיצור כל דבר יתקבל בברכה!
בהצלחה!
הנה כמה מדריכים טובים לשפה למי שהשתכנע ששווה להכיר פייתון:
https://www.eladpeleg.co.il/python-guide מדריך בעברית
https://www.w3schools.com/python/python_getstarted.asp
https://realpython.com/python-first-steps/
https://www.python.org/ וכמובן האתר הרשמי של פייתון
מחכים מאוד
תודה!